Kategorien
News_se

Vilken vecka

Vi har haft en mycket känslosam vecka! Vi kunde välkomna två nya kor till vår gård. Nora och Rubi har varit på gården sedan söndag respektive tisdag och har redan vänt huvudet på vår lilla tjur Bobo. Men de är också två skönheter!

Tyvärr var den lånade släpvagnen inte idealisk för transport av kor. Därför var vi tvungna att be om hjälp för att transportera den andra kon och tjuren säkert. Ett stort tack till Erik och Lars från Tulina Gård för er snabba, professionella och vänliga hjälp! Vi hoppas att vi kan fortsätta att samarbeta med dig.

I veckan slaktade vi sedan våra första djur. Vi fick tillåtelse att ta med oss grisarna till Görviks Lantbruk. Där förädlades de professionellt till fint kött. Stort tack för arbetet!

Vi tog vår vackra tjur till Rafna slakt. Tobbe från slakteriet kände att detta var mycket känslomässigt upprörande för oss. Vi blev ännu gladare när vi såg hur bra våra djur klarar sig ända till slutet och hur Tobbe inte bara bryr sig om djuren utan även om oss människor! Vi är tacksamma över att ha hittat människor här som delar våra idéer. Det kommer säkerligen aldrig att bli lätt för oss att ge upp våra djur. Men om vi gör det, kommer vi att ge er dem till er. Tack för att ni gör ett så bra jobb! Vi ser fram emot att hämta köttet den 12 september.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert