Om oss

Det här är vi

Vi kommer från Schweiz och där arbetade Urs som elektriker och Patricia som lärare och sekreterare. Länge drömde vi om att ha en stor trädgård och en liten bondgård med djur. Här i Sverige har vi fått möjlighet att förverkliga vår dröm. Vårt mål är att kunna försörja oss genom att hyra ut två stugor och sköta vår bondgård. 

Det här är hur vi lever

Shila

Vår gamla hund flyttade också med oss hit. Hon blev 13 år den 22 januari 2022. Under vintern behöver hon en jacka och varmt på tassarna när hon tar promenader. Ibland tycker hon att det bara är irriterande. Så just nu föredrar hon att stanna inomhus. När hon sitter på ryggstödet på soffan och tittar ut genom fönstret njuter hon av värmen från elementen under fönstren.

Wir heizen mit Holz
Vi eldar med ved

Vi har vattenburen värme. Vi eldar i en panna i källaren så att elementen sprider värme i huset och vi får varmvatten. Första tiden var vi tvungna att köpa den ved vi behövde. Det går åt ganska mycket ved i vårt stora hus men vi kan också värma huset med el.

Vi trevar oss fram

Gräset på våra ägor hade inte blivit slaget på åtminstone tre år. Det första vi gjorde var att slå gräset och få bort det så gott det gick från våra framtida betesmarker. Den sortens arbete var fullständigt nytt för oss. En erfaren bonde skulle nog ha lett åt vår metod. Men vårt motto är: Lära genom att göra. Och för oss som ett team är det nästan ingenting som är omöjligt. Och naturligtvis finns det alltid något som vi skrattar åt tillsammans!

Klarar oss själva

Samtidigt hugger vi numera vår ved själva. Vi har redan ved för nästa år. Men vårt mål är att hugga ved så att det räcker i tre år. Kommer vi att nå det målet? Urs är verkligen mångsidig. Han renoverade vårt badrum helt på egen hand, är frisör likaväl som snickare, bonde, rörmokare, värmeinstallatör och mycket mer.

Lebensqualität
Livskvalité

Naturligtvis vill vi inte missa livets njutningar. Vi är faktiskt ”missbrukare” av kanelbullar. Patricia älskar att baka dem och annat bröd och att pröva olika nya recept. Men det finns också tid för att roa sig med fotografering, textning för hand och sömnad.