Strömgården 1884 – lantliv

Tillbaka till naturen

Söker du efter lugn och rekreation i naturen? Då är du på rätt ställe här hos oss! Du hittar oss i slutet av den allmänna landsvägen i en lite högt belägen gård med utsikt över två sjöar och den närbelägna skogen. Längs Singsjön kan du ta promenader och hitta ställen där du kan bada. Den fiskeintresserade hittar platser där man kan pröva sin fiskelycka. När du går i skogen kan du plocka bär, höra fågelsång och kanske se något djur eller någon skogsfågel. Föredrar du lite ”action”? I den omgivande trakten finns olika aktiviteter. Hitta mer information om detta i Info-delen. Vi hyr ut en stuga, har en liten kaffestuga och erbjuder två ställplatser för husvagnar eller husbilar (utan tippnig och dusch) Precis perfekt för ett miljöombyte och för att komma bort från en inrutad och stressig vardag. Vill du uppleva hur fint det är på landet och hur enkelt livet kan vara? Vi gläds åt att få ha dig som gäst hos oss!

Kaffestuga

Nu har vi också en Kaffestuga! För närvarande skämmer vi gärna bort dig med små och större delikatesser. Just nu är kaffestugan öppen varje söndag kl. 11.00 – 15.00. Välkomna!

Hyra stugan

Har du bestämt dig för att koppla av från ditt dagliga liv hos oss? Vi är glada att höra det! Du hittar all information om vår stuga här nedan. Du kan se om stugan är tillgänglig under den tid du vill komma hit och du kan göra en bokning.

Det här är vi

Vi är Urs och Patricia Christen. Vi bor på Strömgården i byn Håsjö i Jämtland sedan första oktober
2021. Vi känner oss mycket välkomna här. Vårt mål är att kunna försörja oss genom att driva en
bondgård och en lilla kaffestuga och hyra ut stugor och ställplatser. Vi håller nu på att bygga upp vår verksamhet. Vi har kor, getter, höns och bin. Vi har en trädgård där vi ska odla våra egna grönsaker och bär och massor av blommor så att
våra bin kan tillverka underbar honung. Det kommer inte bara att vara ett nöje att äta grönsakerna
och bären utan också att njuta av blomprakten.

Vårt bildgalleri

Vare sig vi arbetar på våra ägor eller diskar i köket så lämnar vi ofta arbetet en stund för att ta oss tid att njuta av den vackra naturen. Det är fantastisk vilka vackra vyer naturen erbjuder. Det är alltid någonting nytt att förundra sig över. Det spelar ingen roll om det är någonting litet, har päls eller fjädrar, är frukter eller blommor, är isande kallt eller glittrar i solen – det är alltid vackert. Ta en titt i vårt bildgalleri på nätet.

Hur ni hittar oss

Från Arlanda i Stockholm tar det ungefär fem och en halv timme att köra hit. Om du tar inrikesflyget till Östersund eller Sundsvall tar det ungefär en timme och en halv att ta sig hit med bil. Det måste sägas: att köra bil i Sverige är mycket lugnare än i t ex Schweiz. Och under de fem och en halv timmar det tar att köra hit från Stockholm finns det redan då mycket fint att se längs vägen.